Illustratie van een volwassen persoon die een kind ondersteund. Het kind zit op zijn/haar hand en steunt zijn voeten op haar schouder. De arm van de volwassen persoon wordt ondersteund door een pilaar.

Ouders

Heeft jouw kind extra of speciale ondersteuning nodig? Dan is goede samenwerking tussen jouw kind, jouzelf en school heel belangrijk. Wat mag je verwachten van school? En school van jou? Op deze site vind je de meest gestelde vragen én antwoorden. Natuurlijk kun je altijd terecht bij de leerkracht of een andere medewerker van de school.

Ouder- en jeugdsteunpunt

Het ouder- en jeugdsteunpunt is er voor informatie, advies en ondersteuning van ouders en/van kinderen die extra of speciale ondersteuning krijgen in het onderwijs. Op deze website staat veel informatie.

Wil je graag persoonlijk contact? Bel of mail dan met routebegeleider Gelbrich Walda, 06 51 50 17 07 of g.walda@swv-db.nl.

Bij wie moet je zijn?

[ INFOGRAPHIC MOET HIER ]

Wat is passend onderwijs?

Bekijk de uitlegvideo passend onderwijs voor ouders:

Download dit boekje over passend onderwijs

Veelgestelde vragen

Contact met andere ouders

Illustratie van een volwassen persoon die een kind ondersteund. Het kind zit op zijn/haar hand en steunt zijn voeten op haar schouder. De arm van de volwassen persoon wordt ondersteund door een pilaar.

Wil je in contact komen met andere ouders? Dat kan bijvoorbeeld via ouderverenigingen. Op hun websites vind je ook handige informatie.

  • Oudervereniging Balans zet zich in voor ouders van kinderen en jongeren die net iets meer of iets anders nodig hebben bij het leren of in de opvoeding.
  • Oudervereniging Balans is dé wegwijzer voor ouders met een zorgenkind.
  • Pharos is de vereniging van ouders met hoogbegaafde kinderen.
  • Impuls en Woortblind is een vereniging voor en door mensen met ADHD, ADD, dyslexie en dyscalculie.
  • Ouders & Onderwijs deelt online veel kennis en informatie voor ouders. Op de site vind je ook informatie over passend onderwijs.
  • Hoe houd je het als ouder van een zorgenkind zelf vol? Op nl en de website voor mantelzorgers vind je tips.

Jeugd

Heb jij extra hulp nodig op school? Dan praat de juf of meester daar samen met jou en je ouder(s) over. Wil jij weten hoe dat werkt? Bekijk dit filmpje of download dit boekje met informatie.

Bekijk de uitlegvideo passend onderwijs voor leerlingen:

Download dit boekje met informatie

Verhalen uit de praktijk

Verhaal voor een stromend aanbod

Dit is een faketekst. Alles wat hier staat is slechts om een indruk te geven van het grafische effect van tekst op deze plek.

Verhaal voor Sterke Basis

Dit is een faketekst. Alles wat hier staat is slechts om een indruk te geven van het grafische effect van tekst op deze plek.

Illustratie van een meisje die naast een 'vaas' staat, ze steekt een grote gele bloem in de 'vaas'. De 'vaas' heeft de vorm van een locatie marker.

Op weg naar inclusief onderwijs

Ieder kind hoort bij een basisschool in zijn of haar dorp. Lees hoe we aan dat doel werken in ons online magazine! Hierin vind je de hoofdpunten uit ons ondersteuningsplan 2023-2027: Op weg naar inclusief onderwijs.

Lees ons online magazine!

Meepraten over passend onderwijs?

Ouders en professionals kunnen meedenken, meepraten en meebeslissen over passend onderwijs. Medezeggenschap is geregeld via de ondersteuningsplanraad (OPR).

Lees meer over de ondersteuningsplanraad